چه عواملی در یادگیری زبان آلمانی تأثیرگذار هستند؟
عوامل مؤثر در یادگیری زبان آلمانی
موفقیت در یادگیری زبان آلمانی به چندین عامل بستگی دارد:
عامل اول: انگیزه و هدف یادگیری شماست. اگر قصد ادامه تحصیل در آلمان دارید، یا اگر قصد ازدواج با شخصی در آلمان دارید و نیاز به مدرک زبان برای ویزای آلمان دارید، سرعت یادگیری شما از کسی که فقط جهت مسافرت چند روزه آلمانی یاد می گیرد، بسیار بیشتر است.
عامل دوم: سن شماست. مسلما استعداد یادگیری زبان یک فرد 60 ساله از استعداد یادگیری یک جوان 18 ساله بسیار کمتر است و سرعت آن نیز همچنین. فرد مسن تر می تواند با تلاش بیشتر این اختلاف را جبران کند.
عامل سوم: سابقه یادگیری زبان خارجه است. اگر شما قبلا یک (یا بیشتر از یک) زبان خارجه (ترجیحا انگلیسی) را به خوبی آموخته اید، باید بدانید، که آموختن زبان آلمانی برای شما بسیار راحت تر از کسی خواهد بود که به هیچ زبان خارجه ای نمی تواند تکلم کند.
عامل چهارم در یادگیری شما، فاصله افتادن بین آخرین یاد گیری، تا امروز است. مسلما یادگیری زبان در کسی که تازه فارغ التحصیل شده است یا همواره در حال آموزش بوده است (معلمان)، بسیار سریعتر است از کسی که 20 سال است فارغ التحصیل شده است و در این بین هیچ نیاموخته است و یاد نداده است.
عامل پنجم فرصت یادگیری است. مسلما کسی که شاغل است و دغدغه شغلی دارد، فرصت کمتری برای یادگیری در اختیار دارد. «وقت» ساختنی است، داشتنی نیست.
عامل ششم: استاد است. اگر با استاد ( چه خصوصی و چه گروهی) بیاموزید، بهتر از بدون استاد، با کتاب ها یا برنامه های کامپیوتری خودآموز می آموزید. استاد باتجربه تر، شمار را سریعتر به هدفتان می رساند. به نظر نگارندۀ این مطلب یادگیری زبان آلمانی به صورت خودآموز با منابع مطمئن، از شرکت در کلاس یک استاد بی تجربه مفیدتر و سریع تر است.
عامل هفتم کتاب (متد) آموزشی است. کتاب های آموزشی جدید مانند Schritte international neu و منشن Menschen و Starten wir بسیار بهتر از متد های قدیمی شما را آماده می کنند. ضمن اینکه برای کتاب منشن کتاب های کمک آموزشی بسیاری از محمود رضا ولی خانی، نشر راین به چاپ رسیده است.
عامل هشتم: کشور یادگیری شماست. مسلما در یک کشور آلمانی زبان سریعتر از کشور خودتان دوره ها را پشت سر می گذارید. ولی فراموش نشود، برای یادگیری (سواد) خواندن و نوشتن، چه در ایران و چه در آلمان باید حتما سر کلاس (خصوصی یا گروهی) بنشینید و با کتاب و دفتر بیاموزید. زیرا ما خواندن و نوشتن زبان مادری خود را نیز به همین شکل آموخته ایم. کسانی که در ایران دوره می گذرانند و امتحانات رسمی را پشت سر می گذرانند، از کسانی که در سنین جوانی به آلمان مهاجرت می کنند و فقط در محیط آلمان آلمانی می آموزند، بسیار بهتر و اصولی تر آلمانی می آموزند.
عامل نهم: شیوه آموزش است. در یادگیری زبان، باید از شیوه های مدرن آموزش استفاده شود. شیوه های جدید بر اساس تعامل و در جهت تقویت مهارت های دریافتی (مهارت های شنیدن و خواندن) و تولیدی (صحبت و نوشتن) می باشند. شما و استاد شما مجبورید به این مهارت ها به یک اندازه بها دهید.
عامل دهم: همت شماست. مسلما اگر از ابتدا هدفتان را رسیدن به سطح C2 که بالاترین سطحی است که تدریس می شود قرار دهید، بیشتر و مؤثر تر تلاش خواهید کرد.
عامل یازدهم: نظم در یادگیری زبان آلمانی است. داشتن نظم و برنامه منوط به حضور در یک دوره آموزشی است. به ازای هر 1 ساعت حضور در کلاس، باید تا 3 ساعت در منزل تا جلسه بعد تمرین کنید. برای حفظ لغات و اتوماتیزه کردن ساختارها و گفت و گو هایی که در کلاس درس آموخته اید، و برای شنیدن صوت و فیلم های مرتبط با دوره آموزشی باید وقت بگذارید و برنامه ریزی داشته باشید.
عامل دوازدهم: حتما با به پایان بردن هر دوره، در امتحانات گوته (یا ÖSD) هر سطح A1,A2وB1 و الی آخر ثبت نام کنید، و خود را ارزیابی کنید و امتحان مربوطه را قبول شوید. سپس به دوره بعد بروید.
عامل سیزدهم: شیوه انجام تکالیف در منزل، نقش مؤثری در یادگیری زبان آلمانی دارد. باید دانست که چگونه با کتاب آموزشی کار کرد تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان گرفت. در اینجا شیوه انجام تکالیف در منزل شرح داده شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.